bilety
pl

Live cooking z Tomaszem Łagowskim

Poznacie tajniki kuchni myśliwskiej i potraw z dziczyzny.

 

Tomasz Łagowski- "Kucharz Odkrycie Roku 2018" według przewodnika Poland 100 Best Restaurants, szef kuchni w Pałacu Rozalin. Zwycięzca i laureat wielu prestiżowych konkursów w Polsce i Europie. Miłośnik kuchni polskiej, bierze z niej to co najlepsze i uzupełnia podstawami kuchni francuskiej, takimi jak dodatki czy sosy, każde jego danie będzie zawierać sos, lekki i aksamitny. Szef bardzo dobrze czuje się w tematyce mięsa a w szczególności dziczyzny, sam przygotowuje wędzonki. Produkty, których używa tworząc kartę menu, zamawia u sprawdzonych dostawców, prowadzących między innymi ekologiczne uprawy i hodowle. Bliskie jest mu pojęcie terrior, dlatego stara się łączyć w swoich daniach składniki z jednego regionu. Szef to finalista wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą, takich jak Bocuse d’or Poland 2015, reprezentant Polski w Paryżu na finale „Chef’s en or” .  Zwycięzca „Chef’s Fight”, „Mistrzost Polski w produkcie regionalnym” czy „Chef’s en or Poland”.

2019-01-29